ИТН вадят Северна Македония, за да им създаде легитимност, ако им се

...
ИТН вадят Северна Македония, за да им създаде легитимност, ако им се
Коментари Харесай

Христо Иванов: ИТН вадят темата Македония, за да им създаде легитимност за третия мандат -

ИТН вадят Северна Македония, за да им сътвори легитимност, ако им се даде третият мандат за кабинет, заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в пленарната зала през днешния ден при чуването на външния министър Теодора Генчовска. Пред депутатите тя трябваше да показа през днешния ден паметна бележка, която съгласно партията на Слави Трифонов потвърждава, че министър председателят Кирил Петков е договорил България да отстъпи от позициите си в преговорния развой с Македония. Записката обаче не бе прочетена в залата, защото съвещанието остана обществено, а не бе засекретено.

По думите на Христо Иванов обаче тематиката за участието на Северна Македония в Европейския съюз е прекалено значима, с цел да става заложник на битката за краткосрочна власт у нас.

Това е един противен разпад на ръководещата коалиция, ние се опитвахме да не участваме в него. Прекалено значима е тематиката Северна Македония, с цел да става пленник за битката за краткосрочна власт в София. Втори път се вади тази тематика с извънредно и единствена пропагандна цел. Това се прави, с цел да се сътвори легитимност на партията, която към този момент се е декларирала като притежател на възможен трети мандат. Няма неприятно, само че тази агитация стартира с един статус на господин Трифонов за неуспеха господин Каримански да бъде излъчен за гуверньор на Българска народна банка и стана ясно, че тези обвинявания са като възмездие за това. Ще стане ясно, че заемането на този пост беше по-важно от всичко останало, сподели Иванов.

В резултат на френското председателство и работата на всички институции, освен на вашата, г-жо Генчовска, сме на път да получим добра база за взимане на политически решения и няма да можем да се произнесем по нея, тъй като тя към този момент беше омазана с катран и пера, и отсам нататък нито един министър председател няма да посмее да води диалози, тъй като това ще бъде инкриминирано по чл. 103 от Наказателен кодекс, който ни беше прочетен тук. Аз също би трябвало да бъда инкриминиран, тъй като съм водил диалози. Смразихме се с тези хора в оптималната степен, с цел да се занимаваме с евтина и пошла битка за власт през днешния ден, възмути се Христо Иванов.

Днес изпадаме в политическа безотговорност. Нашият неуспех ще бъде за самата концепция, че по-нататък има смисъл да се уголемява Европейски Съюз. Това е монументално закононарушение. Срам!, завърши Иванов.

Народният представител Кристиан Вигенин (БСП) прикани за разсекретяването на паметните бележки, с цел да " не бъдат внушавани неща, които не дават отговор на истината ".

„ Да бъдат осведомени всички български жители какво написа в тях. Доколкото имаше подстрекателство за състав на закононарушение, уведомили сте ДАНС, че министър-председателят прави закононарушение по отношение на Република България. Ако не смятате, че има такова, това обезсмисля дебата, в случай че смятате, тогава за какво не сте – това е реторичен въпрос “, коментира Вигенин.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР